ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scrutinul prezidential in Filipine s-a deschis luni pentru a alege un nou șef al statului, controversatul candidat anti-sistem Rodrigo Duterte fiind mare favorit după o campanie populistă în care a promis să ucidă mii de criminali.

Secțiile de vot s-au deschis la 6.00 ora locală (22.00 GMT duminica) și urmează să se închidă la 17.00, potrivit autorităților, relatează Agerpres.

Peste 54 milioane de filipinezi care sunt înregistrați să voteze vor trebui să aleagă între cinci candidați care va fi următorul lider al țării predominant catolice.

Primarul Rodrigo Duterte, care a promis că îi va ucide pe criminali și a amenințat că va dizolva parlamentul pentru a evita destituirea pentru încălcarea drepturilor omului, conduce cursa prezidențială, potrivit sondajelor de opinie, notează DPA.