ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Valul de căldură care ține prizonieră jumătate din Europa continuă și nu sunt semne că temperaturile vor mai scădea. De aceea, cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în  Spania sunt informați de ministerul Afacerilor Externe - MAE - că autoritățile spaniole au emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru regiunea Andaluzia (Córdoba, Jaén, Huelva, Sevilla). În aceste zone sunt așteptate temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Potrivit MAE, pentru vineri este posibil ca în sud-vestul Spaniei temperaturile să fie cuprinse între 44 și 46 de grade Celsius.

Zonele de risc maxim sunt și cele și din imediata vecinătate cu Portugalia unde ieri a fost cod portocaliu, iar azi este cod roșu de caniculă. 
 
Temperaturi record sunt și în Belgia, Franța sau Germania, iar ce e mai rău abia urmează. În Norvegia, nu a mai fost niciodată atât de cald astfel că renii au fost fotografiați răcorindu-se, pe o plajă, alături de turiști.

În Germania unde s-au atins deja 47 de grade în unele locuri, iar seceta este extremă. Nivelul fluviilor Elba și Rin a scăzut atât de tare că peștii au început să se sufoce, iar transportul maritim a fost paralizat. Singurul record pozitiv se înregistrează la nivelul consumului. Datele arată că în luna iulie s-a realizat cel mai mare consum de bere din istoria Germaniei.
 
Se așteaptă ca temperaturi de aproape 40 de grade să fie înregistrate și în sud-vestul Franței, iar în Italia au fost emise avertizări de cod roșu de caniculă pentru mai multe regiuni din nordul și centrul țării, inclusiv vizând orașe precum Florența, Veneția și Roma.