ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bruxelles, Munchen și Moscova - alertele de securitate s-au ținut lanț în Europa în ultimele zile. Autoritățile au suplimentat peste tot măsurile de securitate. Europenii nu par însă dispuși să lase teama de un atentat să le schimbe modul de viață. Mii de oameni au asistat ieri la parada de Anul Nou de la Londra, iar la Berlin, germanii au sărbătorit intrarea în noul an cu un cros.

Peste 8.500 de artiști din 20 de țări au luat parte la parada de Anul Nou de la Londra, considerată cel mai mare spectacol stradal din lume. Alertele de securitate din alte orașe europene de zilele acestea nu i-au speriat pe londonezi, deși în mulțime patrulau polițiști înarmați.

„Nu-i putem lăsa să ne învingă, această țară nu poate sta pe loc. E un eveniment superb și trebuie să fim aici să-l sprijinim”, spunea o femeie, potrivit digi24.ro.

La Munchen, unde se crede că organizația teroristă Stat Islamic plănuia un atentat de Revelion, sunt în continuare pe străzi o mulțime de polițiști mai ales în zona gărilor evacuate în noaptea dintre ani.  Asta nu i-a împiedicat pe locuitorii Berlinului să se adune cu miile ca să înceapă anul cu un cros pe străzile orașului.

Și la Moscova, autoritățile au evacuat ieri două gări, după ce au primit informații despre existența a două bombe. Nu s-a găsit însă nici un dispozitiv explozibil.