ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul grec Alexis Tsipras și-a remaniat vineri guvernul, a anunțat purtătoarea de cuvânt a executivului, Olga Gerovassilis, la televiziunea națională ERT, preluată de Xinhua.

 Ministrul de finanțe Euclid Tsakalotos și-a păstrat funcția, ceea ce potrivit agenției Reuters indică intenția lui Tsipras de a continua linia fiscală convenită cu Uniunea Europeană și cu Fondul Monetar Internațional.

Au rămas în noul guvern și ministrul de externe Nikos Kotzias și cel al apărării, Panos Kammenos.

Ministrul muncii, Giorgos Katrougalos, a preluat portofoliul de ministru adjunct pentru afaceri europene. În locul său a fost numită colaboratoarea sa apropiată, Efi Ahtsioglou, care va trebui să negocieze cu creditorii Greciei reforma pieței muncii, adaugă AFP.

Ca ministru al economiei a fost desemnat economistul de stânga Dimitris Papadimitriou.

Șeful biroului economic al premierului, Dimitris Liakos, fost manager al unui fond de investiții, a fost numit ministru pentru implementarea programului de redresare financiară a Greciei.

Giorgos Stathakis, fost ministru al economiei, l-a înlocuit ca ministru al energiei pe Panus Skourletis, care s-a opus deschis anumitor privatizări. Skourletis a fost mutat la ministerul de interne.

Fostul ministru de interne Yannis Mouzalas a fost numit în funcția nou înființată de ministru pentru politica migrației.

Un nou minister, pentru politica digitală și media, a fost înființat și pentru Nikos Papas, fost ministru de stat, un colaborator apropiat al premierului Tsipras, deși — notează AFP — justiția a invalidat proiectul său de reformă a audiovizualului.

Șeful agenției naționale pentru privatizare, Stergios Pitsiorlas, a fost numit ministru adjunct pentru dezvoltare, a mai anunțat purtătoarea de cuvânt Olga Gerovassilis.