ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președinta partidului Adunarea Națională (RN) din Franța, Marine Le Pen, a anunțat joi crearea unui nou grup în Parlamentul European, care îi reunește pe euroscepticii de pe întreg continentul ce își doresc să redea o mai mare putere statelor în raport cu Bruxellesul, relatează Reuters.

Numindu-se grupul „Identitate și Democrație” (ID), noua alianță aduce împreună Adunarea Națională, partidul condus de Le Pen, partidul Liga al vicepremierului italian Matteo Salvini și formațiunea Alternativa pentru Germania (AfD), la care se adaugă naționaliști din Austria, Finlanda și Danemarca, printre alții.

„Am schimbat tabla de șah politică a Uniunii Europene”, a declarat Le Pen la Bruxelles despre ID, care va deține 73 din cele 751 de mandate și va deveni al cincilea cel mai mare grup politic din Parlamentul European nou ales, imediat în urma Verzilor.

Noul grup înlocuiește grupul Europa Națiunilor și Libertății, care deținea 36 de mandate în ultima legislatură.

În contextul în care nu a reușit să atragă și Partidul Brexit și alte formațiuni eurosceptice răspândite prin alte grupuri politice din PE, ID nu va avea suficiente mandate pentru a bloca sau întârzia inițiative legislative.