ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alți 44 de imigranți și-au pierdut viața în noaptea de joi spre vineri  într-o tentativă disperată de a ajunge din Turcia în Grecia. 20 victime sunt copii.

Frontex, agenția care încearcă să pună sub control frontierele Uniunii Europene, a anunțat că anul trecut au ajuns în Europa un milion de refugiați, de cinci ori mai mulți decât în 2014.

Tragedia a avut loc în apropiere de Kalolimnos, o mică insulă din Marea Egee. Paza de Coastă a reușit să salveze 26 de oameni. O a doua ambarcațiune, cu 40 de persoane la bord, a reușit să ajungă la mal. Informațiile sunt tot mai îngrijorătoare.

În pofida vremii nefavorabile și a condițiilor dificile pe mare, traficanții continuă să trimită imigranți în Europa. Potrivit unor informații furnizate de agenția europeană pentru paza frontierelor, Frontex, asupra unor migranți s-au găsit hărți cu o nouă rută, prin România.

 "Măsurile unilaterale au dus la deschiderea unor noi rute pentru migranți. Una este prin Albania și de acolo, desigur, prin Muntenegru și Croația, ceea ce vrem să împiedicăm, sau prin Italia.  O a doua rută, potrivit informațiilor furnizate de Frontex, este prin România, iar Ungaria a anunțat deja că va construi o barieră la frontiera cu România", a spus Ranko Ostojic, ministrul croat de Interne, potrivit tvr.ro.

Excedate de valul masiv de migranți, șase state din acordul Schengen au reintrodus controalele severe la frontiere.