ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În curând, un dispozitiv Amazon amplasat lângă pat va putea ști dacă dormi sau nu.

Gigantul din domeniul tehnologiei și al comerțului electronic a anunțat miercuri că va începe să vândă în curând în acest an un dispozitiv care poate urmări tiparele de somn fără ca persoana urmărită să poarte o brățară, relatează apnews.com.  

Dispozitivul, numit Halo Rise, va folosi senzori fără contact și inteligența artificială pentru a monitoriza mișcarea și tiparele de respirație ale unui utilizator, ceea ce îi va permite să urmărească etapele somnului în timpul nopții, a precizat compania din Seattle. Amazon a spus că dispozitivul „nu include camere sau microfoane” și va costa 139,99 dolari.

Halo Rise va fi cel mai recent dispozitiv din colecția Halo de la Amazon, care include un dispozitiv de fitness care poate monitoriza activitatea fizică și tiparele de somn. Amazon a precizat că dispozitivul se poate conecta cu asistentul său virtual, Alexa, și poate permite utilizatorilor să se trezească ascultând melodiile lor preferate și întâmpinați de o lumină care „simulează culorile și strălucirea treptată a unui răsărit”.

Noul dispozitiv evidențiază demersurile tot mai intense ale companiei de a-și integra tehnologia în viața de zi cu zi a consumatorilor. Ambițiile sale în domeniul asistenței medicale au crescut de-a lungul anilor, evidențiate cel mai recent de achiziționarea sa planificată de 3,9 miliarde de dolari a organizației din domeniul îngrijirii primare One Medical.

Întrucât în cazul Amazon au apărut îngrijorări cu privire la gestionarea datelor despre consumatori, compania a ținut să dea asigurări că datele de sănătate reținute pe dispozitivul Halo Rise „nu sunt folosite pentru marketing, recomandări de produse sau publicitate și nu sunt niciodată vândute”. Utilizatorii trebuie să creadă compania pe cuvânt.

De asemenea, Amazon a spus că va adăuga mai multe funcții la soneriile Smart cu cameră Ring, la robotul pentru casă Astro și că va lansa noi dispozitive Echo.