ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada României la Oslo a acordat și acordă în continuare asistență familiei mixte ai cărei copii au fost luați de la părinți de autoritățile norvegiene. 

Ministerul de Externe precizează că este vorba despre asistența consulară posibilă în aceste cazuri, în limitele permise de competențele instituționale, de legislația norvegiană și ținând seama de doleanțele familiei, care a solicitat în mod expres discreție în privința mediatizării cazului. 

Misiunea diplomatică română la Oslo se află în contact permanent cu familia, căreia i-a pus la dispoziție o listă a coordonatelor de contact ale mai multor avocați și traducători, și a înscris în registrele de stare civilă românești certificatele de naștere ale celor cinci copii, care au și cetățenie norvegiană. Ministerul precizează că, la nivel bilateral, nu există instrumente juridice care să permită cooperarea judiciară pe marginea unui astfel de caz.
 
Din informațiile aflate la dispoziția autorităților române nu reiese, în acest moment, că ar fi vorba de un tratament discriminatoriu la adresa cetățenilor români, susține MAE.