ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada Rusiei din Ucraina a fost atacată de către un grup de persoane necunoscute cu petarde și fumigene, informează tass.ru. Mai multe mașini ale angajaților ambasadei au fost vandalizate.

Aproximativ 10 persoane îmbrăcate în negru care țineau în mână fumigene au atacat ambasada Rusiei la Kiev. De altfel, trei mașini ale angajaților misiunii diplomatice din apropiere au fost vandalizate.
 
Atacul a fost un semn de protest împotriva situației Nadejdei Savcenko, care este pusă sub arest în Rusia sub acuzația de ucidere a unor jurnaliști ruși în estul Ucrainei.

Poliția a lansat o anchetă în acest caz, potrivit b1.ro, iar purtătorul de cuvânt al ambasadei ruse în Ucraina a declarat că misiunea diplomatică a trimis o notă de protest Ministerului ucrainean al Afacerilor Externe.