Poliția greacă a anunțat că a reținut opt ​​persoane după ce Ambasada SUA de la Atena a fost vandalizată, duminică spre luni, de mai mulți indivizi, membri ai grupării anarhiste elene Rubicon. Aceștia au atacat cu sticle și baloane umplute cu vopsea roșie ambasada americană la Atena, spunând că  este o acțiune „contra imperialismului american” și în semn de solidaritate cu Siria, scrie msn,.com.

Gruparea și-a asumat atacul printr-un comunicat publicat pe un site anti-sistem, în care a subliniat rolul SUA în criza greacă prin intermediul Fondului Monetar Internațional. De asmenea, a fost denunțată și înțelegerea Greciei cu Macedonia vecină pentru ca aceasta din urmă să-și modifice numele în Macedonia de Nord în schimbul aderării la NATO.

Potrivit presei locale, atacul s-a produs în jurul orei locale 3:30 (1:30 GMT) în zona de parcare a ambasadei, iar la puțin timp după aceea membrii grupării anarhiste au fugit de la locul faptei pe motociclete. 

După incident, poliția a condus la comisariat opt persoane pentru a le interoga. 

Gruparea Rubicon a organizat și în trecut proteste similare, în care a atacat cu vopsea și a lansat manifeste sau a ocupat de o manieră simbolică ministere, ambasade, sedii de partide și medii de comunicare. 

În noiembrie, nouă membri ai aceleiași grupări au fost reținuți pentru ocuparea simbolică a ambasadei Argentinei la Atena cu scopul de a aduce un omagiu lui Santiago Maldonado, activist argentinian decedat în urmă cu peste un an, și a cere solidaritate cu indigenii mapuche.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.