ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Focuri de armă au fost trase asupra ambasadei SUA de la Ankara, au informat luni dimineața posturile de televiziune Haberturk și CNN Turk, citate de Agerpres.

Focurile de armă, trase dintr-un vehicul în mișcare, au lovit cabina agenților de bază, însă nimeni nu a fost rănit. Atacatorul sau atacatorii necunoscuți au fugit de la fața locului.

Detenția timp de un an și jumătate în Turcia, iar apoi plasarea în arest la domiciliu a pastorului american Andrew Brunson, acuzat de spionaj și de activități "teroriste", a declanșat o gravă criză diplomatică între Ankara și Washington.

La începutul lunii august, SUA au impus sancțiuni împotriva a doi miniștri turci, iar Ankara a replicat cu măsuri similare. Tensiunile s-au agravat ulterior, în special printr-o creștere reciprocă a tarifelor vamale.

Această escaladare a alarmat piețele și a provocat prăbușirea lirei turcești în ultimele zile.