Evenimentele recente din România nu oferă un teren favorabil pentru stabilirea unui dialog între cele două state,, afirmă ambasadorul Rusiei la București. Diplomatul rus spera insa că Guvernul României, deși "e angajat într-o agendă diferită", va găsi loc și pentru dialogul bilateral.

„Din păcate pentru relațiile noastre, evenimentele recente nu oferă un teren favorabil pentru stabilirea unui dialog. Pentru că în prima jumătate a anului trecut toată lumea se pregătea pentru alegeri, Guvernul avea un mandat foarte scurt. Așteptam să vină un nou guvern cu un alt mandat pentru a începe un dialog plin de substanță. Acum, din nou, Guvernul dumneavoastră e angajat într-o agendă diferită. Sperăm că vom găsi loc în această agendă, dar, evident, instabilitatea politică nu este încurajatoare", a afirmat Kuzmin, conform Agerpres.

Pe de altă parte, referindu-se la fondul problemei, diplomatul rus a afirmat că subiectul ține de "suveranitatea necondiționată a națiunii române" și nu este o temă la care să răspundă Rusia.

"Nu ne revendicăm rolul de mentori, este treaba voastră. (...) Credem că avem nevoie de o vecinătate stabilă, prosperă și prietenoasă în jurul granițelor noastre și sperăm că România (...) va fi gata (...) pentru un dialog multidimensional între țările noastre", a adăugat Valeri Kuzmin.

El a mai spus că recentele declarații ale Ministerului rus de Externe nu aduc elemente noi în descrierea situației în care se află relațiile româno-ruse.

"Nu spune acolo că România reprezintă o amenințare pentru Rusia, ci că acțiunile politicile ale liderilor români care fac din România un avanpost, (...) în particular al elementelor sistemului global al apărării anti-rachetă americane, acestea reprezintă o amenințare pentru Rusia", a susținut Kuzmin
Diplomatul rus a precizat că de la venirea sa în România a auzit "multe retorici nu foarte prietenoase" la adresa Rusiei.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews