ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alegerea de către poporul britanic de părăsire a blocului comunitar a creat două mari curente: o procedură-fulger, respectiv o separare lină, eventual consolidată de înțelegeri care să permită, pe mai departe, o cooperare de substanță între Bruxelles și Londra.

În timp ce unele capitale europene au pledat mai degrabă pentru prima variantă, de la Washington lucrurile se văd diferit.

Washingtonul nu și-a dorit acest deznodământ, dar Brexitul a fost alegerea cetățenilor Marii Britanii, prin urmare opțiunea lor trebuie respectată, susține ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, într-un interviu acordat TVR, ce va fi difuzat integral vineri.

"Statele Unite sunt dezamăgite de rezultatul votului de joi, dar, așa cum a spus și președintele Obama, trebuie să respectăm decizia poporului britanic", explică diplomatul american.

În aceste condiții, arată oficialul, „acum, provocarea pentru Marea Britanie, Uniunea Europeană, dar și pentru alți parteneri ai Marii Britanii este să schițeze un drum înainte. Sperăm că se va face într-un mod productiv, organizat. Nu credem că este necesar sau potrivit să existe o abordare punitivă în plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană”, a subliniat Hans Klemm.