ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


NATO nu are dreptul să spună Ankarei cu cine poate clădi relații, iar Turcia își va dezvolta relațiile cu Rusia în pofida opiniilor Occidentului, relatează agențiile de presă ruse, care citează declarații făcute joi de ambasadorul Turciei la Ankara, Ümit Yardim, scrie Reuters.
 
"NATO nu poate în nici un caz să ne limiteze contactele cu alte țări... Aceasta înseamnă că NATO nu are dreptul să-și impună condițiile și să ne spună cu cine ar trebui sau nu să ne întâlnim și să discutăm", a declarat Yardim, citat de RIA.

Diplomatul rus a mai spus că Rusia și Turcia au decis să-și intensifice contactele în privința Siriei, potrivit TASS, citată de Agerpres.
 
Tot joi, Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, a anunțat că Turcia ar putea căuta opțiuni în afara NATO pentru cooperare în domeniul apărării, deși prima opțiune va rămâne totuși cooperarea cu țările din cadrul Alianței.

Într-un interviu acordat televiziunii NTV, Cavusoglu a spus că o tranziție politică în Siria cu președintele Bashar al-Assad nu este posibilă, scrie Reuters.

Totodată, ministrul turc a mai spus că Turcia a chemat Rusia să participe la operațiuni comune împotriva grupării teroriste Stat Islamic în Siria.
 
"Vom discuta despre toate detaliile. Noi am făcut mereu apel la Rusia (n.r. să participe) la operațiuni anti-Daesh", a precizat Cavusolgu.