ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputații Dumei de Stat de la Moscova au aprobat un proiect de lege prin care vor fi pedepsiți adulții care implică minori în proteste neautorizate sau manifestații și demonstrații. Pedepsele vor fi de până la 15 zile de închisoare și o amendă de 750 de dolari.

Legea a fost adoptata după ce mii de adolescenți au luat parte la protestele anti-guvernamentale în ultimii ani, multe dintre acestea organizate de liderul opoziției Alexei Navalnîi, relatează Cotidianul.md, citând paginadarusia.ro.

Proiectul de lege a fost introdus în Dumă în mai anul acesta, după ce poliția a arestat peste 1.600 de persoane, printre ei și adolescenți, în ajunul protestelor organizate de Navalnîi împotriva președintelui Vladimir Putin, înainte de inaugurarea sa de pe 7 mai.

Proiectul de lege trebuie aprobat și de Consiliul Federației, camera superioară a Parlamentului de la Moscova, înainte de a fi semnat de președintele Vladimir Putin.