ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Amenințările cibernetice reprezintă cel mai grav pericol cu care se confruntă omenirea de la bomba atomică încoace, avertizează Steve Wozniak, cofondator al companiei Apple, într-un interviu acordat unei televiziuni australiene, transmite ibtimes.co.uk.

În fața acestor pericole, oamenii resimt frică și intră în panică, reacționând la fel ca la amenințarea nucleară din perioada Războiului Rece, susține el. "În tinerețea mea, ne era frică de bomba atomică. Ne întorceam de la școală și din fiecare colț de stradă pornea câte o sirenă care simula o alarmă. Au fost niște zile de frică incredibilă. Iar acum ne temem de atacuri cibernetice și de hackeri. Oare care va fi următoarea frică? (...) Pot ei oare să preia controlul asupra sistemului de distribuție a energiei electrice? Pot să oprească internetul? Cât de departe ar merge? Și (această frică) devine, an după an, din ce în ce mai puternică. Situația nu evoluează spre mai bine, totul devine din ce în ce mai rău", a opinat el.
 
Woz - așa cum este el alintat de prieteni și familie - a lucrat alături de Steve Jobs în anii 1970 la dezvoltarea primelor computere personale Apple. Deși a renunțat la poziția de vicepreședinte însărcinat cu cercetarea și dezvoltarea la Apple în 1985, cu mult înainte de revoluționara lansare a primului iPhone în 2007, Woz a criticat tentativa recentă a FBI de a obliga compania Apple să deblocheze un terminal iPhone folosit de unul dintre autorii sângerosului atac terorist de la San Bernardino din 2015.