Premierul Ungariei consideră că procedura de excludere a partidului său, Fidesz, din PPE, s-ar putea încheia cu retragerea formațiunii din familia politică. Fidesz este, însă, pregătit să înceapă un proiect nou, iar primele discuții le va avea cu conservatorii polonezi din Partidul Lege și Justiție, aflat la putere, scrie politico.eu.

Avertismentul lui Orban vine după ce liderul Popularilor Europeni, Manfred Weber, i-a cerut să își revizuiască rapid poziția față de Uniunea Europeană, la presiunea a 12 partide membre ale PPE care au cerut oficial „excluderea sau suspendarea” premierului ungar și a Fidesz.

O decizie ar putea fi luată pe 20 martie, la Congresul PPE. 
Tensiunile dintre Ungaria și Bruxelles durează de mulți ani, dar au fost accentuate de o campanie anti-UE finanțată de Guvernul de la Budapesta. 

Astfel, țara a fost împânzită de postere în care președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, membru PPE, și omul de afaceri George Soros, un dușman vechi al premierului Viktor Orban sunt acuzați că vor să impună, din nou, cote obligatorii de imigranți și că amenință securitatea națională a țării.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.