ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ungariei consideră că procedura de excludere a partidului său, Fidesz, din PPE, s-ar putea încheia cu retragerea formațiunii din familia politică. Fidesz este, însă, pregătit să înceapă un proiect nou, iar primele discuții le va avea cu conservatorii polonezi din Partidul Lege și Justiție, aflat la putere, scrie politico.eu.

Avertismentul lui Orban vine după ce liderul Popularilor Europeni, Manfred Weber, i-a cerut să își revizuiască rapid poziția față de Uniunea Europeană, la presiunea a 12 partide membre ale PPE care au cerut oficial „excluderea sau suspendarea” premierului ungar și a Fidesz.

O decizie ar putea fi luată pe 20 martie, la Congresul PPE. 
Tensiunile dintre Ungaria și Bruxelles durează de mulți ani, dar au fost accentuate de o campanie anti-UE finanțată de Guvernul de la Budapesta. 

Astfel, țara a fost împânzită de postere în care președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, membru PPE, și omul de afaceri George Soros, un dușman vechi al premierului Viktor Orban sunt acuzați că vor să impună, din nou, cote obligatorii de imigranți și că amenință securitatea națională a țării.