ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul belgian al Imigrației, Theo Francken, primește din partea unei instanțe o amendă zilnică de 4.000 de euro din cauza refuzului de aplicare a unui ordin judiciar pentru acordarea azilului unei familii de refugiați din Siria.

Olivier Stein, un avocat al unei familii de refugiați din orașul sirian Alep, a declarat miercuri că o instanță judecătorească din Belgia a decis de trei ori ca Belgia să ofere vize pentru doi părinți sirieni și doi copii cu vârste de 5 și 8 ani.

Theo Francken, ministrul belgian al Imigrației, a refuzat să acorde vize solicitanților de azil din Siria. Amenda primită pentru refuzul de implementare a deciziei este de câte 1.000 de euro pe zi pentru fiecare dintre cei patru sirieni. Până acum, suma acumulată din amenzi este de 30.000 de euro.

„Intenționăm să utilizăm toate mijloacele juridice posibile pentru contestarea acestui caz. S-a mers prea departe", a declarat Theo Francken pentru postul RTBF.

La rândul său, avocatul susține că familia fuge de război și este interesată doar de găsirea unui loc în care să trăiască în siguranță. „I-am oferit ministrului oportunitatea de a scăpa din această situație, să ofere vizele și să nu mai primească amenda. Dar a refuzat. A ajuns într-o situație delicată. Îi obligă pe contribuabilii belgieni să plătească pentru că el nu oferă vizele", susține Stein.