ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce presa a scris că FBI a căutat acasă la Donald Trump documente referitoare la arme nucleare, Michael Hayden (foto), fost director CIA, a avut o reacție halucinantă.

Washington Post a stârnit stupoare în Statele Unite după ce a afirmat că percheziția de la reședința din Florida a lui Donald Trump a vizat documente confidențiale legate de arsenalul nuclear american pe care fostul președinte le-ar fi deținut ilegal.

După această dezvăluire neconfirmată, din surse anonime, istoricul Michael Beschloss, un mare și vechi adversar al lui Trump, a postat pe Twitter o fotografie cu soții Ethel și Julius Rosenberg, imediat după ce au fost condamnați la moarte, în 1951, pentru Uniunea Sovietică.

Imaginea a fost însoțită de următorul comentariu al lui Beschloss:

„Soții Rosenberg au fost condamnați pentru că au divulgat secrete nucleare americane Moscovei și au fost executați în 1953.”

 Michael Hayden a repostat mesajul lui Beschloss cu propriul său comentariu:

„Pare corect.”

Hayden, fost director al CIA în perioada 2006-2009, în vremea lui Bush Jr. și Obama, este și el un mare adversar al lui Trump.

 
În octombrie 2020, cu o lună înaintea alegerilor prezidențiale, el a transmis un mesaj public în care cerea să nu fie reales Trump deoarece reprezintă un pericol pentru Statele Unite.

 

Într-o declarație pe platforma sa,Truth Social, Trump a dezmințit afirmațiile din Washington Post, cum că documentele căutate de FBI la Mar-a-Lago cuprindeau informații despre arme nucleare:

„Povestea cu armele nucleare este o farsă, la fel ca Rusia (Gate). Rusia a fost o farsă, cele două impeachmenturi au fost o farsă, ancheta Mueller o farsă și multe altele. Sunt implicate aceleași persoane dubioase.”

Mai mult, Trump a afirmat că toate documentele pe care le avea acasă fuseseră declasificate anterior.

În 2007, pe când era director al CIA, Michael Hayden a fost implicat într-un mare scandal. El a fost acuzat că a mințit Congresul deoarece a afirmat că în închisorile CIA nu se folosea tortura împotriva prizonierilor. Lucru dovedit ca mincinos.