ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arabia Saudită a anunțat, oficial, că își va dezvolta propriul său arsenal nuclear dacă Iranul va face același lucru, a declarat  ministrul de Externe Adel al-Jubeir, în timp ce tensiunile din regiune se multiplică.

„Dacă Iranul se dotează cu capacități nucleare, vom face tot posibilul să acționăm la fel", a mai spus ministrul saudit de interne.

Arabia Saudită a afirmat în repetate rânduri că se va alinia dezvoltării armamentului nuclear iranian, însă această declarație a ministrului saudit al Afacerilor Externe intervine după o zi de la decizia americană de retragere a SUA din acordul iranian din 2015, în urma căruia Teheranul s-a angajat să nu fabrice bomba atomică.

Ryadul, care nu și-a ascuns rezerva față de acordul din 2015  între Iran și șase puteri mondiale, a aplaudat anunțul făcut de președintele Donald Trump, principalul său aliat, potrivit Belga.