ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O sută de elevi de liceu dintr-o micuță localitate din vestul SUA și-au făcut 300-400 de fotografii nud pe care le-au pus în circulație, scrie presa americană.

Cei mai mici dintre acești copii aveau 12-13 ani, notează sursa citată.Totul a fost dezvăluit chiar de școala din Canon City, care a anunțat pe facebook că unii elevi "au făcut și au pus în circulație fotografii cu ei expunându-și părți intime ale corpului sau lenjerie de corp". 

Liceenii au recurs la aplicații precum Phone Vault pentru a ascunde fotografiile de părinți și școală. Pe telefon aplicația seamănă cu un calculator, acționând în realitate ca un seif: cu o parolă se ajunge la conținuturi protejate.

"Acest lucru durează de câțiva ani", a spus o elevă a liceului din Canon City la postul local KRDO13 a rețelei ABC, adăugând că unii, mai ales fete, au fost supuși unor presiuni ca să accepte.

Șeriful din Canon City a spus că acest gen de lucruri se întâmplă peste tot, nu doar în acest mic orășel.: "Cu noile tehnologii, acest lucru se întâmplă peste tot.Părinții trebuie să se îngrijoreze", a spus el.