ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump ia o decizie drastică petru a preveni extinderea coronavirusului și suspendă pentru următoarele 30 de zile toate călătoriile din țările europene spre SUA. Excepție vor face zborurile care decolează din Marea Britanie și nu se aplică cetățenilor americani.

Astfel, a fost publicat un decret prezidențial, care prevede că interdicția se aplică tuturor celor care au fost în Spațiul Schengen cu 14 zile înainte să ajungă în SUA.

Decizia vine la câteva ore după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat focarul drept o „pandemie” globală, numărul de pacienți infectați din SUA se apropie de 1300 de cazuri.

Într-un mesaj publicat apoi pe Twitter, președintele a spus că nu va fi afectat comerțul. „Restricțiile opresc oamenii, nu bunurile”.

Din punct de vedere economic, Trump anunța zilele trecute că în curând vor fi luate „măsuri de urgență” pentru a oferi sprijin financiar atât întreprinderilor mici, cât și persoanelor afectate de Covid-19. Acestor entități li se va permite să amâne plățile fiscale peste termenul limită, pentru luna viitoare. De asemenea, președintele SUA a cerut deja Congresului să aprobe măsuri specifice pentru ușurarea presiunii fiscale.

43 de state americane au confirmat cazuri de coronavirus și multe dintre ele au declarat stare de urgență.