ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite se confruntă cu mai multe crize în același timp, însă cea mai dramatică din ele este cea a laptelui praf pentru sugari.

Au trecut câteva săptămâni și crizei laptelui praf nu pare să i se vadă capătul. Unul dintre factorii agravanți ai penuriei este închiderea unuia dintre coloșii acestei industrii, Abbott, după ce produsele sale sunt suspectate că au provocat moartea a doi sugari.

La fel ca și în cazul celorlalte crize, administrația Biden s-a dovedit incapabilă să o rezolve și pe cea a laptelui praf.

Așa că mai multe mame din New York au luat problema în mână. Ele au decis să își cedeze surplusul de lapte celorlalte mămici, relatează cu entuziasm New York Times.

Ziarul american dă exemplul lui Judy Cheung, descrisă ca o „super-producătoare de lapte matern”. Tonul articolului amintește flagrant de presa stalinistă atunci când relata despre „mamele eroine”.

Astfel, reporterul povestește cum o altă mămică, Diane Feng, aflată în criză de lapte, a contactat-o pe Judy Cheung și a rugat-o să îi cedeze o parte din surplusul bogatei sale producții.

Cum Cheung avea mai multe sticle din laptele personal în stoc, scrie NYT, ea nu a ezitat să îi dea câteva lui Feng.

Aceasta din urmă a mărturisit emoționată:

„Am fost uluită. Nu ți se întâmplă în fiecare zi să îți ofere cineva laptele său matern, și oricum nu gratuit.”

Exemplul Cheung-Feng a făcut prozelite și tot mai multe mămici apelează la surate de ale lor pentru a trece peste criză.

New York Times se grăbește însă să citeze Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) care „descurajează împărțirea ocazională a laptelui matern, din cauza riscului ca laptele să fie contaminat de bacterii, viruși, medicamente și alte substanțe”.

În schimb, FDA le încurajează pe mămici să apeleze cu încredere la Băncile de Lapte. Și aceste instituții înregistrează o emulație, scrie ziarul american.

Directoarea generală a New York Milk Bank, Linda Harelick, a declarat:

„Cunoaștem o revigorare a interesului, în special din partea donatoarelor potențiale. În mod obișnuit primesc două candidaturi (pe zi). Astăzi am primit douăzeci.”

Însă mamele care apelează la băncile de lapte nu sunt la fel de norocoase ca Diana Feng: ele trebuie să plătească în jur de 4,5 dolari pentru 300 de ml.

Cum un bebeluș trebuie să bea în jur de 700 de ml pe zi, factura devine împovărătoare.

Soluția o reprezintă ocolirea băncii și recurgerea la negocieri directe cu o mamă donatoare particulară. În ciuda riscurilor.

Se pare că, abia sub administrația Biden, America a devenit cu adevărat țara tuturor posibilităților. La fel ca Uniunea Sovietică acum un secol.