ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


SUA au recunoscut că au lansat un raid aerian în nordul Siriei împotriva rețelei Al Qaida, dar au negat că ar fi vizat deliberat moscheea în care cel puțin 46 de persoane și-au pierdut viața în urma atacului, relatează AFP. 

Majoritatea victimelor raidului de joi seara în satul al-Jineh, din provincia Alep, sunt civili, potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).
 
Acest sat este controlat în totalitate de grupări rebele și nu de jihadiști care se află de altfel în această provincie și în cea vecină Idleb (nord-vest). Coaliția internațională sub comandament american lansează din anul 2014 atacuri aeriene împotriva unor grupări jihadiste în Siria și Irak, raiduri care au provocat involuntar moartea a sute de civili. 

„Noi nu am vizat o moschee, dar clădirea pe am vizat-o, unde avea loc reuniunea Al-Qaida, se află la aproximativ 15 metri de o moschee care este singura”, a spus colonelul John J. Thomas, purtător de cuvânt al Centcom, comandamentul forțelor americane în Orientul Mijlociu. 
 
Directorul OSDO a declarat că aproximativ 100 de persoane au fost rănite în acest raid aerian, conform Agerpres.
 
Din cauza acestor noi raiduri, rugăciunea de vineri a fost anulată în mai multe localități și sate din provincia Alep.