ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sicriele și urnele pentru cenușă ar putea fi înlocuite cu grădini în spații închise în Washington, dacă statul va adopta un proiect de lege care permite transformarea rămășițelor umane în compost, relatează BBC, potrivit Hotnews.

Conform sursei citate, mișcarea a pornit prin compania Recompose, care este de părere că rămășițele umane pot fi transformate în teren fertil în 30 de zile. 

Metoda Recompose presupune plasarea rămășițelor într-un mix de așchii de lemn și materiale de compost, „permițând termofililor, bacteriilor să își facă treaba”. Ulterior, rămășițele sunt puse, apoi, la o temperatură de 55 de grade Celsius, pentru a face solul nou produs sigur de folosit. 

„Natura știe cum să transforme corpurile noastre în pământ”, a spus Nina Schoen, din Seattle, care se află printre persoanele care caută o metodă alternativă de înhumare. 

Dacă proiectul de lege este adoptat, Washington ar deveni primul în SUA care să permită transformarea rămășițelor umane în compost ca alternativă de înhumare. Astfel, "cadavrele pot deveni temelia care ar putea hrăni rădăcinile unui copac, relatează BBC”.