Sicriele și urnele pentru cenușă ar putea fi înlocuite cu grădini în spații închise în Washington, dacă statul va adopta un proiect de lege care permite transformarea rămășițelor umane în compost, relatează BBC, potrivit Hotnews.

Conform sursei citate, mișcarea a pornit prin compania Recompose, care este de părere că rămășițele umane pot fi transformate în teren fertil în 30 de zile. 

Metoda Recompose presupune plasarea rămășițelor într-un mix de așchii de lemn și materiale de compost, „permițând termofililor, bacteriilor să își facă treaba”. Ulterior, rămășițele sunt puse, apoi, la o temperatură de 55 de grade Celsius, pentru a face solul nou produs sigur de folosit. 

„Natura știe cum să transforme corpurile noastre în pământ”, a spus Nina Schoen, din Seattle, care se află printre persoanele care caută o metodă alternativă de înhumare. 

Dacă proiectul de lege este adoptat, Washington ar deveni primul în SUA care să permită transformarea rămășițelor umane în compost ca alternativă de înhumare. Astfel, "cadavrele pot deveni temelia care ar putea hrăni rădăcinile unui copac, relatează BBC”.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews