ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Flota marinei SUA pentru Europa și Africa va derula în Marea Neagră un exercițiu comun cu armata Romaniei pentru depistarea submarinelor inamice.

"Îmbunătățirea constantă a capacităților de reacție împotriva submarinelor împreună cu aliați NATO precum România este o prioritate pentru noi", a anunțat comandantul Flotei Operaționale 67, căpitanul Bryan Durkee.

Americanii au deplasat la Constanța aeronava de supraveghere P-3C Orion pentru a lua parte la misiunile incluse în cadrul exercițiului care se va desfășura în doua etape: marți, 13 octombrie, și joi, 15 octombrie. Membrii Forțelor Navale ale României vor participa la un zbor demonstrativ al operațiunilor P-3C pe parcursul exersării strategiei de lupta antisubmarin în cadrul unui exercițiu complex care se desfășoară în Marea Neagră.

România, membră NATO din 2004, a devenit un motiv de preocupare pentru Moscova după ce americanii au decis să instaleze pe teritoriul țării noastre scutul antirachetă de la Deveselu.