ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre consilierii lui Ted Cruz, candidat la învestitura republicană pentru alegerile prezidențiale din SUA, a declarat că sprijinul pentru Osama bin Laden și al Qaida a fost politică de stat pentru guvernul Arabiei Saudite. Situație care, dacă se dovdește reală, echivalează cu un act de război al saudiților, care, teoretic, sunt aliații Statelor Unite.

Afirmația a fost făcută pentru site-ul WND de Clare Lopez, analist la Centrul pentru Securitate Politică, dar și membră a echipei de consultanți ai senatorului Ted Cruz, candidat republican la alegerile din America.
Este o acuzați extrem de gravă, consideră cei de la WND, care dezvăluiau încă de-acum un an faptul că mai mulți politicieni sunt de părere că o serie de membri ai guvernului  saudit i-au ajutat pe atacatorii de la 11 septembrie. Mai mult, într-un articol publicat zilele trecute de New York Post, semnat de jurnalistul de investigații Paul Sperry, intitulat "Cum a acoperit America rolul jucat de Arabia Saudită în atacurile de la 11 septembrie", este dezvăluită legătura directă a prințului Bandar bin Sultan cu conspirația de la World Trade Center.  Bandar era la acea vreme ambasadorul Arabiei Saudite în SUA. Implicarea regatului saudit a fost acoperită în mod deliberat de cele mai înalte oficialități ale guvernului american, continuă Sperry. El aduce în sprijinul celor afirmate faptul că, după întâlnirea dintre Bandar și Bush, de la Casa Albă, din 13 septembrie 2001, unde cei doi vechi prieteni de familie au fumat trabuc în Balconul Truman, FBI a început să evacueze zeci de oficiali saudiți din mai multe orașe, inclusiv cel puțin un membru al familiei lui Osama bin Laden, aflat pe lista celor mai căutați oameni. În loc să-i interogheze pe saudiți, scrie Sperry, agenții FBI au acționat precum niște agenți de pază pentru aceștia, deși se știa la acel moment că 15 dintre cei 19 pirați ai aerului erau cetățeni saudiți".
 


Iar dacă Bandar chiar a fost implicat, asta înseamnă că sprijinul pentru atacurile de la 11 septembrie a venit de la eșalonul cel mai înalt al guvernului saudit, scrie WND.

Clare Lopez susține că dezvăluirea din New York Post este un pas extrem de important pentru a declara că sprijinul pentru "atacurile de la 11 septembrie a fost politica oficială a guvernului saudit".

"Implicarea ambasadorului saudit de la acea vreme, la fel ca și chestiunea pașapoartelor, face acest lucru cât se poate de clar. Poate că au profitat de pe urma relației personale dintre Bandar și președintele Bush pentru a scăpa de orice responsabilitate pentru rolul pe care l-au jucat în atacurile din 11 septembrie. Dar acele zile au apus", a continuat Clare Lopez. 

Speculațiile privind implicarea directă a guvernului saudit în atacurile de la 11 septembrie nu sunt o noutate. Iar despre legăturile strânse dintre fostul președinte Bush și ambasadorul Bandar bin Sultan, care după 2005 a devenit șeful serviciilor secrete din Regatul saudit, s-a tot scris în ultimii 15 ani. 

Dezvăluirile din New York Post îl pun însă în mare dificultate pe  președintele Barack Obama, strâns cu ușa de senatori republicani dar și democrați să desecretizeze o parte din raportul despre atentatele din 11 septembrie.

Documentul a fost redactat de o comisie mixtă a Congresului american și cuprinde 800 de pagini, iar ultimul capitol, de 28 de pagini, a fost secretizat în 2013 „din motive de siguranță  națională”. Exact acest capitol ar conține  dovezile clare care acuză implicarea Arabiei Saudite în atacurile de la World Trade Center. Tot aici s-ar scrie negru pe alb cum  și cine i-a ajutat pe așa zișii teroriști să învețe să piloteze avioanele care au intrat în WTC și cum au obținut pașapoarte pentru intrarea în SUA.