ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând de anul viitor, armata americană dorește să își intensifice operațiunile la baza militară de la Kogălniceanu. Mai mult, Pentagonul are în plan să investească peste patru milioane de dolari în modernizării unității miltari din județul Constanța.

„Putem spune că vom continua antrenamentele și exercițiile din România și în 2018. Anticipăm că numărul lor va rămâne constant, aproape de ce a fost în 2017", a afirmat generalul Tod D. Wolters, comandamentul forțelor aeriene ale Statelor Unite în Europa, conform Digi24.

Generalul american a mai precizat în conferință susținută la Departamentul de Stat că se dorește creșterea rolului pe care îl are baza militară.

„Servește ca multiplicator de forță din punct de vedere geografic. Și ceea ce intenționăm să facem este să avem cât mai multe rotații periodice la Mihail Kogălniceanu pentru că este, evident, într-o poziție excelentă. Este un loc minunat", a precizat Tod D. Wolters.

Oficialul american a abordat și tema exercițiilor militare pe care Rusia le va ține în cadrul Zapad 2017 începând cu 14 septembrie.

„Nu este nimic extraordinar sau neobișnuit, din ce am văzut până acum. Dar, din nou, vom continua să rămânem vigilenți și vom continua să ne asigurăm că tot personalul implicat în toate activitățile - aeriene, maritime și terestre - este instruit cât mai bine cu putință pentru a face față potențialelor incidente care ar putea include și eventuale accidente", a afirmat generalul.