ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul SUA la NATO afirmă că România joacă un rol multiplu în criza din Siria. Douglas Lute a precizat că țara noastră este implicată militar în coaliția internațională de luptă împotriva Statului Islamic.

„Sunt cel puţin trei aspecte importante ale crizei din Siria. Iar România îşi poate aduce contribuţia, aşa cum fac şi alte state aliate, în toate cele trei domenii. Ţara dvs., alături de toate statele aliate, mă refer la toate cele 28 de state aliate, participă cu mijloace militare la coaliţia armată împotriva Statului Islamic. În final este necesară o soluţie politică”, a spus Lute, transmite digi24.

Totodată, ambasadorul SUA la NATO a declarat că România poate constitui un pivot important în negocierea soluțiilor politice datorită relațiilor diplomatice pe care le are cu Damascul, fiind una dintre puținele țări care au păstrat de-a lungul timpului relația cu autoritățile siriene.

"Aliaţii care au păstrat relaţiile diplomatice cu Damascul ar putea avea un rol important în această abordare politică. Politica din Siria, de altfel foarte complicată, va avea nevoie de ajutorul ţărilor care sunt încă active acolo, aşa cum este ţara dvs., prin intermediul ambasadei sale de acolo. Fluxul de refugiaţi, numărul mare de persoane strămutate intern în Siria, necesită un efort internaţional semnificativ la care ţara dvs. şi alte state membre NATO contribuie în prezent şi trebuie să o facă şi în continuare”, a declarat ambasadorul Statelor Unite la NATO.  
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews