ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia a lansat 'un număr semnificativ de lovituri' asupra pozițiilor Statului Islamic la Raqa, fief al grupării jihadiste în nordul Siriei, a indicat marți un oficial american, citat de Agerpres.

Rușii i-au prevenit pe americani înainte de lansarea acestor operațiuni, care ar fi implicat în special rachete trase de pe mare și bombardiere cu rază lungă de acțiune.

Informații cu privire la aceste operațiuni ale Rusiei au fost furnizate anterior de surse din Ministerul francez al Apărării, care au precizat, conform presei franceze, că rachetele lansate de marina rusă au fost trase din Marea Mediterană, trecând pentru prima dată pe deasupra Turciei.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Moscova își va intensifica raidurile aeriene în Siria după ce Serviciul Federal de Securitate (FSB) a confirmat că prăbușirea avionului rus Airbus 321, la 31 octombrie în Egipt, tragedie soldată cu 224 de morți, a fost provocată de un atentat cu bombă.

Și Franța a bombardat din nou, în noaptea de luni spre marți, pentru a doua oară în ultimele 24 de ore, pozițiile grupării jihadiste la Raqa, distrugând un centru de comandă și un centru de antrenamente.