ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Intrarea temutei Delta Force, unitate specială americană, în Irak, pare iminentă. Trupele speciale devenite celebre pentru operațiunile secrete vor avea misiunea de a captura și elimina principalii lideri ai organizației Statul Islamic. Confirmarea  a venit din partea unui funcționar al administrației Obama pentru televiziunea CNN.

Delta Force, principala unitate specială de contraterorism a forțelor terestre americane, a pregătit timp de câteva săptămâni primele operațiuni. Pentru început, 200 de oameni din Delta Force se vor axa pe strângerea de informații și găsirea țintelor potrivite, după care vor executa misiuni specifice împotriva rețelei ISIS.
 
”Delta Force sunt un coșmar pentru Statul Islamic. Îi pot ataca în orice loc și în orice moment. Obiectivul nostru final este Mosul, din Irak”, a parcizat luni șeful Pentagonului, Ashton Carter. Mosul, al patrulea oraș ca importantă din Irak, a căzut în mânile teroriștilor ISIS în iunie 2014.
 
Deși oficialii americani laudă acum temuta unitate specială, ziarul The Telegraph dezvăluia în 2014 că cei din Delta Force au eșuat într-o misiune specială, care ar fi avut loc de Ziua Independenței, de salvare a mai multor ostatici americani, printre care și jurnalistul James Foley, ținuți ostatici de ISIS în Siria, în orașul Raqqa (devenit "capitala" extremiștilor din Statul Islamic).