ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avioane americane de război F-22 vor fi desfășurate în statele europene, alături de Eurofighter și alte avioane ale NATO, drept răspuns la activitatea militară a Rusiei împotriva Ucrainei.

Potrivit The Guardian, șefa forțelor aeriene americane, Deborah James a declarat că operațiunea va face parte din Inițiativa de Reasigurare Europeană. Anterior, se spunea  că numărul avioanelor F-22 desfășurate în Europa va fi de patru.

Din motive de securitate a operațiunii, nu se pot oferi detalii cu privire la numărul aparatelor, data sau locul desfășurării lor, a precizat James.

"Acțiunile militare are Rusiei în Ucraina continuă să fie un motiv de îngrijorare pentru noi și pentru aliații europeni. Desfășurarea avioanelor F-22 este ca o asigurare pentru inițiativa europeană”, a precizat oficialul american. 

Aviația militară americană folosește avioane F-22 în loviturile împotriva Statului Islamic, acestea fiind primele operațiuni de luptă în care este implicat acest tip de aparate, notează Reuters.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews