ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avioane americane de război F-22 vor fi desfășurate în statele europene, alături de Eurofighter și alte avioane ale NATO, drept răspuns la activitatea militară a Rusiei împotriva Ucrainei.

Potrivit The Guardian, șefa forțelor aeriene americane, Deborah James a declarat că operațiunea va face parte din Inițiativa de Reasigurare Europeană. Anterior, se spunea  că numărul avioanelor F-22 desfășurate în Europa va fi de patru.

Din motive de securitate a operațiunii, nu se pot oferi detalii cu privire la numărul aparatelor, data sau locul desfășurării lor, a precizat James.

"Acțiunile militare are Rusiei în Ucraina continuă să fie un motiv de îngrijorare pentru noi și pentru aliații europeni. Desfășurarea avioanelor F-22 este ca o asigurare pentru inițiativa europeană”, a precizat oficialul american. 

Aviația militară americană folosește avioane F-22 în loviturile împotriva Statului Islamic, acestea fiind primele operațiuni de luptă în care este implicat acest tip de aparate, notează Reuters.