ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Analistul american George Friedman susține că un atac al Statelor Unite ale Americii asupra Coreii de Nord este iminent. Afirmația a fost făcută în cadrul Conferinței Investițiilor Strategice, eveniment ce are loc zilele acestea în Orlando, Florida.

„Eu sunt tipul care vă spune de-obicei despre decada următoare, dar azi o să vă spun despre săptămâna viitoare: a devenit aparent că Statele Unite se pregătesc de un atac asupra Coreii de Nord”, a spus Friedman.

Acesta a mai adăugat că echipa de analiști a companiei pe care o conduce, Geopolitical Futures, a observat mai multe semne în ultimele zile, care sugerează iminența unui atac asupra Coreii comuniste. Un asemenea semnal a fost reprezentat de exercițiile pe care le fac avioanele F-16 deasupra Coreii de Sud. O mișcare asemănătoare s-a petrecut și înainte de lansarea operațiunii „Furtună în deșert”( operațiunea de eliberare a Kuweit-ului din 1990, Primul Război din Gulf - n.r.).

„Guvernul a transmis deja Guam-ului că va fi război”, a declarat Friedman, adăugând că regimul lui Kim Jong Un nu este „nici nebun, nici prost, ci obsedați și pregătiți de război”. Cu toate acestea, analistul a precizat că nu se va întâmpla nimic până ce președintele Trump nu se va întoarce acasă la sfârșitul săptămânii.

Friedman a avertizat că în cazul unui atac, Coreea de Nord va răspunde foarte puternic, folosindu-și artileria să distrugă Seul-ul, capitala Coreii de Sud, așa că SUA vor trebui să acționeze rapid. Acesta consideră că în februarie s-a întâmplat ceva, iar acel ceva a făcut Statele Unite să repoziționeze forțele pentru un atac.

În altă ordine de idei, Friedman a previzionat un viitor luminos pentru Japonia, Turcia și Polonia, afirmând că Estul Europei este viitorul acestui continent.

„Europa de Est este cea mai vibrantă parte a Europei, azi. Reprezintă viitorul Europei.Japonia, Turcia și Polonia vor forma fundațiile noii ordini mondiale”, a spus ieri, George Friedman.
 
Analistul afirmă că șansele ca în secolul XXI să nu fie un război de talia celei de-a doua conflagrații mondiale sunt infime spre zero și că în următorul conflict dintre marile puteri se vor implica Turcia, Japonia, Polonia și SUA.
 
„În secolul XXI va fi un război între marile puteri și va decide soarta secolului. Cel mai probabil, în conflict vor fi implicate Turcia, Japonia, Polonia și bineînțeles, SUA”, a conchis texanul născut în Ungaria.