„Cetățenii globali” nu există, pentru că viața este lipsită de sens fără datorie, sacrificiu și loialitate - și nu poți fi loial la toate și tuturor. Afirmația îi aparține analistului american George Friedman și a fost făcută la festivalul Brain Bar, la Budapesta, săptămâna trecută, potrivit Mandiner.

Potrivit lui Friedman, națiunile sunt baza liberalismului, deoarece  liberalismul nu se bazează doar pe democrație, autonomia națională și democrația națiunilor. Națiunile reprezintă cadrul în care drepturile cetățenilor pot fi asigurate, iar dreptul la autonomie se referă la autoguvernarea națiunilor, în loc să fie parți ale imperiilor, susține analistul american.

Laboratorul ImunoMedica


Friedman a mai spus că tehnocrația și alegerea „experților” care guvernează afectează suveranitatea națională. El a reamintit că atunci când Bruxellesul nu a fost mulțumit de rezultatul alegerilor din Italia, din primăvară, birocrații UE au vrut să submineze noul guvern. „Dacă nu credeți în națiuni, nu ești un liberal", a subliniat Friedman.

Când a fost întrebat despre criza migrației, analistul a explicat că nu este problema lui și că ungurii sunt cei care ar trebui să decidă modul în care țara lor reacționează.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.