Româncele sunt cele mai numeroase victime ale traficului de persoane din Spania. La fel se întâmplă și în ceea ce privește exploatarea forței de muncă. Majoritatea celor exploatați provin din România, Moldova și Vietnam, potrivit publicației El Mundo. 

În Spania, activitatea de trafic de persoane rulează „în jur de cinci milioane de euro pe zi”. Este sclavia secolului al XXI-lea, după cum o numește șeful Brigăzii Centrale de Combatere a Traficului de Ființe Umane a Poliției spaniole.

În Spania, activitatea de trafic de persoane rulează „în jur de cinci milioane de euro pe zi”. În Europa, sunt 2.280 de milioane de dolari, și 32.000 de milioane, la nivel mondial. Cele mai frecvente victime sunt nigeriene, românce, venezuelene și columbiene. În ceea ce privește exploatarea forței de muncă, majoritatea victimelor provin din Vietnam, România și Moldova, scrie El Mundo, citat de Rador.

”Apare și pe câmpurile Spaniei, în campaniile de culegere a fructelor. O afacere cu o amploare impresionantă la nivel global, care se petrece „chiar sub nasul nostru", potrivit lui José Ángel González, șeful Brigăzii Centrale de Combatere a Traficului de Ființe Umane a Poliției. „Traficul este sub ochii noștri și nu este doar sexual, ci și la muncă, pe câmpuri sau în ateliere, de criminalitate forțată sau trafic de organe, deși acesta din urmă este rezidual în Spania”, a rezumat González, într-o conferință în cadrul cursurilor de vară ale Universității Internaționale Menéndez Pelayo din Santander. 

Comisarul a indicat că, în Spania, activitatea de trafic de persoane rulează „în jur de cinci milioane de euro pe zi”. În Europa, sunt 2.280 de milioane de dolari, și 32.000 de milioane, la nivel mondial: „Este sclavia secolului al XXI-lea, pentru că toți oamenii traficați suferă enorm".

Conform datelor furnizate de Gónzalez, 12 milioane de persoane din 160 de țări sunt victime ale acestui tip ce trafic. „62% dintre ele sunt destinate exploatării sexuale, dintre care 80% sunt femei, iar 12% sunt fete”. Bilanțul pe 2014-2018 de prognoză și combatere a traficului de persoane, publicat de Ministerul de Interne, reflectă faptul că numărul persoanelor cu risc în cazuri de exploatare sexuală a ajuns la 9.300, și la 11.700 în cazurile de exploatare a forței de muncă. Câteva date care se îmbunătățesc față în statisticile anilor precedenți. Chiar și așa, González a deplâns faptul că majoritatea acțiunilor sunt reactive în loc de a fi proactive. Astfel, este ceva obișnuit ca la aceste operațiuni să se ajungă prin investigații legate de traficul de droguri sau pentru un alt tip de delicte de natură sexuală.
Naționalitatea este, de asemenea, un factor, conform raportului Internelor, menționat anterior. Cele mai frecvente victime sunt nigeriene, românce, venezuelene și columbiene. În cazul celor arestați, ies în evidență cei de origine din Spania, Româna și Nigeria. 

În ceea ce privește exploatarea forței de muncă, majoritatea victimelor provin din Vietnam, România și Moldova.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews