ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Româncele sunt cele mai numeroase victime ale traficului de persoane din Spania. La fel se întâmplă și în ceea ce privește exploatarea forței de muncă. Majoritatea celor exploatați provin din România, Moldova și Vietnam, potrivit publicației El Mundo. 

În Spania, activitatea de trafic de persoane rulează „în jur de cinci milioane de euro pe zi”. Este sclavia secolului al XXI-lea, după cum o numește șeful Brigăzii Centrale de Combatere a Traficului de Ființe Umane a Poliției spaniole.

În Spania, activitatea de trafic de persoane rulează „în jur de cinci milioane de euro pe zi”. În Europa, sunt 2.280 de milioane de dolari, și 32.000 de milioane, la nivel mondial. Cele mai frecvente victime sunt nigeriene, românce, venezuelene și columbiene. În ceea ce privește exploatarea forței de muncă, majoritatea victimelor provin din Vietnam, România și Moldova, scrie El Mundo, citat de Rador.

”Apare și pe câmpurile Spaniei, în campaniile de culegere a fructelor. O afacere cu o amploare impresionantă la nivel global, care se petrece „chiar sub nasul nostru", potrivit lui José Ángel González, șeful Brigăzii Centrale de Combatere a Traficului de Ființe Umane a Poliției. „Traficul este sub ochii noștri și nu este doar sexual, ci și la muncă, pe câmpuri sau în ateliere, de criminalitate forțată sau trafic de organe, deși acesta din urmă este rezidual în Spania”, a rezumat González, într-o conferință în cadrul cursurilor de vară ale Universității Internaționale Menéndez Pelayo din Santander. 

Comisarul a indicat că, în Spania, activitatea de trafic de persoane rulează „în jur de cinci milioane de euro pe zi”. În Europa, sunt 2.280 de milioane de dolari, și 32.000 de milioane, la nivel mondial: „Este sclavia secolului al XXI-lea, pentru că toți oamenii traficați suferă enorm".

Conform datelor furnizate de Gónzalez, 12 milioane de persoane din 160 de țări sunt victime ale acestui tip ce trafic. „62% dintre ele sunt destinate exploatării sexuale, dintre care 80% sunt femei, iar 12% sunt fete”. Bilanțul pe 2014-2018 de prognoză și combatere a traficului de persoane, publicat de Ministerul de Interne, reflectă faptul că numărul persoanelor cu risc în cazuri de exploatare sexuală a ajuns la 9.300, și la 11.700 în cazurile de exploatare a forței de muncă. Câteva date care se îmbunătățesc față în statisticile anilor precedenți. Chiar și așa, González a deplâns faptul că majoritatea acțiunilor sunt reactive în loc de a fi proactive. Astfel, este ceva obișnuit ca la aceste operațiuni să se ajungă prin investigații legate de traficul de droguri sau pentru un alt tip de delicte de natură sexuală.
Naționalitatea este, de asemenea, un factor, conform raportului Internelor, menționat anterior. Cele mai frecvente victime sunt nigeriene, românce, venezuelene și columbiene. În cazul celor arestați, ies în evidență cei de origine din Spania, Româna și Nigeria. 

În ceea ce privește exploatarea forței de muncă, majoritatea victimelor provin din Vietnam, România și Moldova.