ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scriitorul conservator sârbo-american Srdja Trifkovici acuză mediatizarea atacurilor de la cele două moschei, din Noua Zeelandă, de luna trecută, remarcând dubla măsură care se aplică creștinilor din țările majoritar musulmane față de modul în care sunt tratați musulmanii din statele majoritar creștine, conform chroniclesmagazine.org.

„Nu este o încercare de a plasa crimele de astăzi "în perspectivă", așa cum se întâmplă în mod invariabil după ce teroriștii musulmani lovesc țintele occidentale - la Nisa, Paris, Berlin etc. - ucigând sute de oameni. Această „perspectivă” ar trebui să includă faptul că în lumea occidentală de astăzi trăiesc circa 30 de milioane de musulmani (mai mulți pe cont propriu), ceea ce face ca probabilitatea ca oricare dintre ei să cadă victimă a unui atentat să fie de unu la zece milioane.

Așadar, șansele să se întâmple asta sunt mai mari decât să fie mâncați de un rechin alb, dar pot fi comparabile cu probabilitatea ca un francez să fie ucis de un fanatic musulman. Fiți răbdători, dragi cititori; să ne reamintim, cu exactitate, ca să nu fim acuzați de retorică inflamatorie:

7-9 ianuarie 2015: in atacurile de la Charlie Hebdo mor 22 de persoane.

26 iunie 2015: în Saint-Quentin-Fallavier, un musulman a decapitat un francez și a intrat cu duba într-o benzinărie, încercând să declanșeze o explozie.
 
13-14 noiembrie 2015: Atacurile coordonate de la Paris au ucis 137 de persoane în ceea ce este considerat cel mai grav atentat terorist din istoria franceză
 
13 iunie 2016: În orașul Magnanville, un polițist și soția lui au fost uciși de un jihadist.
 
14 iulie 2016:  La Nisa, un camion a intrat în mulțimea care sărbătorea Ziua Națională a Franței. Șoferul, Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, a lăsat în urmă 86 de cadavre.
 
26 iulie 2016: În Normandia, doi jihadiști au atacat o biserică în timpul slujbei, ucigându-l pe preotul în vârstă de 86 de ani.
 
1 octombrie 2017: Un musulman a înjunghiat letal două tinere, într-o gară din Marsilia. Înainte să fie împușcat, a strigat „Allahu Akbar”
 
23 martie 2018: Un musulman a furat o mașină în Carcassonne, a ucis șoferul și s-a îndreptat spre Trèbes, unde a atacat un supermarket, a ucis trei persoane și a rănit alte câteva.
 
12 mai 2018: Un „francez” născut în Cecenia a înjunghiat mortal un pieton și a rănit alții, lângă Opera Garnier din Paris.
 
11 decembrie 2018: La Strasbourg, un individ înarmat a deschis focul chiar în Piața de Crăciun, omorând 5 oameni și rănind 11.

Numărul morților a fost de 261 și mult mai mulți răniți, în aceste atacuri ale musulmanilor asupra non-musulmanilor, în mai puțin de patru ani, într-o singură țară -  Franța (66 milioane de persoane). Cu 66 de morți, în medie, pe an, se poate spune așadar că francezii au de zece ori mai multe șanse să fie uciși de un musulman, decât ca un musulman să moară de mâna unui terorist non-musulman, oriunde în lumea occidentală.

Situația este incomparabil mai gravă dacă privim situația creștinilor din lumea musulmană. Este cel mai flagrant exemplu de încălcare a drepturilor omului în lumea de astăzi: 

Conform organizației „Open Doors”, în 2018 cel puțin 4.305 de creștini cunoscuți pentru apartenența la religia creștină au fost uciși de musulmani din cauza credinței lor. 

În Raportul privind libertatea religioasă, „Aid to the Church in need” a avertizat că 300 de milioane de creștini, din țări majoritar musulmane, au fost supuși violențelor, devenind astfel „cea mai persecutată religie din lume”.

Asta face, prin urmare, ca șansele ca un creștin dintr-o țară majoritar musulmană să fie ucis de un musulman - pur și simplu pentru că este ceea ce este -  să fie de aproximativ unu  la 70.000. Pe scurt, asta înseamnă că un creștin care trăiește într-o țară majoritar musulmană are de 143 de ori mai multe șanse să fie ucis de un musulman pentru că este creștin, decât ca un musulman să fie ucis de un non-musulman într-o țară occidentală pentru că este ceea ce este.