După victoria Naționalei lor la Cupa Mondială, unii suporteri francezi s-au încăierat cu polițiștii, duminică seara, pe străzile Parisului,  dar și în alte orașe ale Franței.
 
Incidentele violente au avut loc nu departe de Arcul de Triumf, unde fanii au sărbătorit după meci victoria echipei lui Didier Deschamp.

Sute de tineri au aruncat în forțele de ordine cu pietre și sticle, iar polițiștii au răspuns cu gaze lacrimogene. La un moment dat, fanii violenți s-au urcat pe mașinile forțelor de ordine pe care le-au lovit cu ce au avut la îndemână.

La Lyon, atmosfera de sărbătoare a devenit una incendiară la propriu după ce o mulțime de tineri a distrus mobilierul stradal și a dat foc coșurilor de gunoi, iar mai apoi a atacat poliția. A fost nevoie și aici de gaze lacrimogene pentru a controla violențele.

Au existat numeroase incidente și în alte orașe, inclusiv la Grenoble, Rouen, Le Havre, Nisa, Cannes, Strasbourg și Nantes, anarhia răspândindu-se în aproape toată Franța.

Înainte de finele săptămânii, Franța anunța că va avea nevoie de 110 000 de oameni, personal suplimentar de securitate, pentru a proteja publicul în timpul sărbătorii sale naționale de  14 iulie și a finalei a Cupei Mondiale.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews