ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficialii din domeniul sănătății investighează moartea medicului din Florida la 16 zile după ce a primit vaccinul Pfizer COVID-19, despre care ActiveNews a relatat AICI.

Potrivit The New York Times, Departamentul de sănătate din Florida a trimis cazul medicului către Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) pentru a fi anchetat.
 
Pfizer a declarat pentru Times că „investighează activ” moartea medicului, dar că nu crede că există vreo corelație directă cu vaccinul.

„Nu au fost identificate semnale de siguranță asociate în studiile noastre clinice, experiența de după punerea pe piață până acum” sau cu tehnologia utilizată pentru fabricarea vaccinului, a spus Pfizer.

Agențiile locale și federale investighează, de asemenea, moartea doctorului Michael, susține ziarul american. Mai mulți experți au declarat pentru NYT că acest caz este extrem de neobișnuit, dar ar fi putut fi o reacție severă la vaccin.

Doctorul Gregory Michael, care lucra la Centru Medical Mount Sinai din Miami de 10 ani, a fost adus la Urgențe cu diagnosticul de purpură trombocitopenică idiopatică cronică, o afecțiune rară caracterizată prin scăderea numărului de trombocite sau plachete sanguine sub 100.000/mmc, cifră considerată actualmente limita inferioară normală. Iar pe 3 ianuarie a făcut o hemoragie ce i-a fost fatală.

Heidi Neckelmann, soția medicului,  a declarat că acesta era activ, sănătos și nu avea boli preexistente înainte de a primi vaccinul, pe 18 decembrie.
 
„Soțul meu a discutat în tot acest timp cu medicii, care au spus că este foarte probabil ca vaccinul să fie cauza. Mi se pare posibil ca într-un fel să-i fi instruit corpul să atace un lucru greșit, trombocitele”, spune soția îndurerată.

„Nu vreau ca oamenii să se îmbolnăvească de la Covid și nu sunt împotriva vaccinurilor, dar trebuie să încetinim lucrurile. Ei administrează acest vaccin unora dintre cei mai importanți oameni, medicii și asistentele care au grijă de noi, precum și persoanelor în vârstă, cele mai vulnerabile. În calitate de medic, soțul meu nu ar fi vrut ca cineva să ia ceva care nu este sigur, a mai spus soția medicului.