O imagine face turul utilizatorilor unei rețele de socializare:  celebrul cântăreț Andrea Bocelli mergând în genunchi, în semn de penitență, drumul său spre unul dintre locurile sfinte ale catolicilor, sanctuarul Maicii Domnului de la Fatima (Portugalia).

Imaginea este de anul trecut, atunci când faimosul tenor italian a realizat acest pelerinaj și a fost publicată de pagina oficială a Sanctuarului.

Bocelli a publicat și el fotografiile de la Fatima pe o rețea de socializare, însoțite de următorul text: „Fiecare mamă o simbolizează pe ea, fiecare pântec care dă viață o încarnează și o aduce pe ea printre noi. Maria este singurul drum către Tatăl, este mama noastră cerească, o mijlocitoare și o alinare. Apoi, sunt anumite locuri, precum Sanctuarul Doamnei Noastre de la Rosario, unde aerul este plin de prezența ei, astfel încât fiecare respirație devine o rugăciune”.

Andrea Bocelli, orb de la vârsta de 12 ani, a regăsit credința catolică în care a fost crescut în anii 90, nu se sfiește să-și mărturisească, în orice ocazie, credința.  Mama sa a povestit că doctorii au sfătuit-o să-l avorteze pe Andrea, pentru că se va naște cu probleme medicale grave, dar a refuzat.

Bocelli urma să cânte la inaugurarea lui Donald Trump, dar în urma presiunii grupurilor de activiști LGBT s-a retras.

Și în România, în special la praznicul Adormirii Maicii Domnului sărbătorit la Mănăstirea Nicula, pelerinii parcurg drumul în genunchi în semn de penitență. Acest obicei a fost întâmpinat, nu de puține ori, cu insulte și batjocură în mass-media și pe internet.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews