Un angajat Google care a transmis un memo despre diversitatea la locul de muncă, denunțand reprimarea vocilor conservatoare din cadrul companiei a fost concediat de superiorii săi, scrie Bloomberg.

Memo-ul cu pricina, de 10 pagini, s-a axat pe acuzațiile aduse Google conform cărora reduce la tăcere vocile politice conservatoare din cadrul companiei. De asemenea, spune James Damore, lipsa femeilor din poziții de conducere in domeniul tehnologiei este cauzată de „diferențe biologice și psihologice”. Opiniile lui au devenit publice în cursul săptămânii trecute și au forțat directorii Google să se pronunțe în mod public asupra acestei chestiuni.
 
70 euro extra reducere la Galaxy S8 si iPhone 6S Plus ! 

Controversatul memo a încălcat codul de conduită  al firmei, s-a spus în mail-ul pe care directorul executiv Sundar Pichai l-a transmis angajaților firmei. Sundar Pichai a susținut că acest mesaj a întrecut măsura prin aplicarea stereotipului sexual nepotrivit la locul de muncă.

Mesajul a fost dur criticat și de șeful pe probleme de diversitate, Danielle Brown, dar Damore a menționat că a primit multe mesaje de la colegii de muncă în care aceștia își exprimă satisfacția față de opiniile sale. Mulți angajați au apelat la rețelele de socializare pentru a-și exprima nemulțumirea față de decizia Google de a-l demite pe Damore, considerând că această concediere echivalează cu  suprimarea libertății de exprimare în cadrul companiei.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews