ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu numai în România e greu să supraviețuiești cu salariul minim pe economie, iată că și în SUA există astfel de cazuri. Un angajat al companiei Yelp a publicat o postare numită „Dragă Jeremy” – o scrisoare deschisă adresată CEO-ului Yelp, Jeremy Stoppelman, susținând că unii dintre angajații lui nu se pot întreține din banii de salariu până la următoarea lună, scrie Business Insider, citat de Zf.ro.

Talia Jane este cea care lucra la serviciul de relații cu clienții din cadrul companiei.

„Fiecare zi care trece pentru colegii mei este un chin. Au și alte locuri de muncă în afară de acesta și lucrează de acasă. Unul dintre ei a început o campanie de strângere de fonduri, GoFundMe, pentru că nu își poate plăti chiria”, a scris Talia Jane. „Un bărbat care abia fusese angajat nu mai lucrează acolo și nu are unde să locuiască.”

Postarea ei conținea și o imagine sumbră cu San Francisco, locul unde se află Yelp Eat, un restaurant de tip fast-food deschis non-stop, o subsidiară a firmei unde lucra aceasta și era plătită foarte prost în comparație cu viața extrem de costisitoare din San Francisco Bay Area.

Deși Talia Jane nu și-a dezvăluit numele întreg pentru a nu putea fi identificată, după câteva ore de la postare aceasta a scris pe Twitter că a fost concediată de la Yelp.

Talia a precizat că nu a primit niciun avertisment, ci doar un telefon de la departamentul de resurse umane pentru a discuta despre faptul că povestea pe care a spus-o în mod public poate duce spre concediere.

Ea a postat pe Twiter mesaje precum "îmi place că am fost concediată pentru că am spus cu voce tare că nu îmi pot permite să plătesc chiria, acest lucru a rezolvat toate probleme mele” sau "șeful meu nu m-a înștiințat de acest lucru până nu l-am sunat eu.”

Yelp este o companie listată la bursă, cu capital de piață de 1.38 de miliarde de dolari. Aceasta a cumpărat Eat24 în 2015 pentru suma de 124 de milioane de dolari.

Talia Jane era plătită cu 8.15 dolari pe oră și primea salariul de două ori pe lună, adică circa 733 de dolari de fiecare dată, iar chiria era 1.245 de dolari pe lună.

"Acesta este cel mai ieftin apartament pe care mi l-am putut permite, și este la 60 de km de locul de muncă. Ca să ajung acolo trebuie să iau trenul, iar un drum mă costă 5.65 de dolari. Asta înseamnă 11.30 dolari în fiecare zi. Câștig 8.15 dolari pe oră.”, a scris fosta angajată de la Yelp.

Salariul minim în San Francisco este de 12.25 de dolari pe oră, iar până în 2018 acesta va ajunge la 15 dolari.