ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Europeană trebuie să eficientizeze procesul decizional și să tragă învățăminte de pe urma hotărârii Marii Britanii de a ieși din Blocul comunitar, afirmă cancelarul Germaniei, Angela Merkel, citată de site-ul agenției Reuters.

„Brexit reprezintă un avertisment pentru noi toți. Trebuie să analizăm din nou ce înseamnă Europa pentru noi, ce ar trebui să schimbe Europa pentru a avea succes în ochii oamenilor", a afirmat Angela Merkel într-un discurs rostit la o reuniune a Uniunii Creștin-Democrate desfășurată în landul Rhenania de Nord Westphalia.

„Uniunea Europeană trebuie să decidă pe ce trebuie să se concentreze și în ce sfere poate juca roluri mai mici; de asemenea, trebuie să accelereze procesul decizional", a subliniat Angela Merkel.

„Nu trebuie să discutăm despre elaborarea unor noi tratate, ci trebuie să ne concentrăm pe acțiuni", a insistat Angela Merkel.

Zilele trecute, Administrația Francois Hollande și Guvernul Angela Merkel s-au distanțat de un plan al fostului președinte francez Nicolas Sarkozy de menținere a Marii Britanii în Uniunea Europeană, considerând ireversibilă decizia Londrei. Nicolas Sarkozy a declarat că dacă va fi reales președinte al Franței va modifica tratatele UE pentru a menține Marea Britanie în Blocul comunitar. Premierul Marii Britanii, Theresa May, a afirmat de mai multe ori că "Brexit înseamnă Brexit", semnalând că va declanșa la începutul anului 2017 procedura de ieșire din Uniunea Europeană.