Uniunea Europeană trebuie să eficientizeze procesul decizional și să tragă învățăminte de pe urma hotărârii Marii Britanii de a ieși din Blocul comunitar, afirmă cancelarul Germaniei, Angela Merkel, citată de site-ul agenției Reuters.

„Brexit reprezintă un avertisment pentru noi toți. Trebuie să analizăm din nou ce înseamnă Europa pentru noi, ce ar trebui să schimbe Europa pentru a avea succes în ochii oamenilor", a afirmat Angela Merkel într-un discurs rostit la o reuniune a Uniunii Creștin-Democrate desfășurată în landul Rhenania de Nord Westphalia.

„Uniunea Europeană trebuie să decidă pe ce trebuie să se concentreze și în ce sfere poate juca roluri mai mici; de asemenea, trebuie să accelereze procesul decizional", a subliniat Angela Merkel.

„Nu trebuie să discutăm despre elaborarea unor noi tratate, ci trebuie să ne concentrăm pe acțiuni", a insistat Angela Merkel.

Zilele trecute, Administrația Francois Hollande și Guvernul Angela Merkel s-au distanțat de un plan al fostului președinte francez Nicolas Sarkozy de menținere a Marii Britanii în Uniunea Europeană, considerând ireversibilă decizia Londrei. Nicolas Sarkozy a declarat că dacă va fi reales președinte al Franței va modifica tratatele UE pentru a menține Marea Britanie în Blocul comunitar. Premierul Marii Britanii, Theresa May, a afirmat de mai multe ori că "Brexit înseamnă Brexit", semnalând că va declanșa la începutul anului 2017 procedura de ieșire din Uniunea Europeană.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews