ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angela Merkel a declarat că scăderea afluxului de migranți care ajung pe coastele europene oferă o șansă UE să își consolideze planurile pentru protejarea frontierelor sale externe, scrie AFP, citat de Agerpres.

"Pentru că numărul refugiaților care vin în Europa s-a redus, avem oportunitatea de a găsi împreună o soluție europeană", a declarat Angela Merkel la finalul unei întâlniri cu premierul olandez Mark Rutte.

Cancelarul german și o delegație europeană la nivel înalt urmează să viziteze la sfârșitul acestei săptămâni o zonă din apropierea frontierei turco-siriene pentru a asigura monitorizarea acordului UE-Turcia vizând să lupte împotriva crizei migratorii, cea mai gravă de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Printre acești migranți se află numeroase persoane care fug din fața conflictelor din Orientul Mijlociu, dar și refugiați economici care caută o viață mai bună.

Luna trecută, Uniunea Europeană a încheiat un acord cu Ankara, potrivit căruia Turcia trebuie să îi primească pe toți "migranții ilegali" care ajung în insulele grecești, în schimbul a milioane de euro ajutoare pentru refugiați, dar și al unor concesii politice.

Potrivit șefei cabinetului german, un efort european este necesar pentru a se ajunge la "o migrație controlată, legală cu vecinii noștri".

"Fie Europa își protejează frontierele cele mai îndepărtate, fie vom face înapoi un pas și mai mare", a adăugat cancelarul federal, după o vizită în orașul olandez Eindhoven.

Anul trecut, Germania a primit 1,1 milioane de solicitanți de azil.

"Vedem că cifrele fluxului migratoriu scad. Este prea devreme pentru a trage concluzii, dar primele semnale sunt pozitive", a declarat Mark Rutte în cursul unei conferințe de presă comune.

Angela Merkel urmează să se întâlnească luni la Hanovra (nordul Germaniei) cu președinții american, Barack Obama, și francez, François Hollande, precum și cu premierii britanic, David Cameron, și italian, Matteo Renzi. Cu acest prilej, imigrația va face parte din temele aflate pe agenda discuțiilor.