ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angela Merkel a declarat că dorește să ”reducă drastic” numărul refugiaților primiți în Germania, mesaj ce ar putea semnala un compromis major făcut partenerilor ei din coaliție care o critică pentru politica ușilor deschise față de migranți, transmite agenția Reuters.

”În același timp avem în vedere preocupările oamenilor, care se tem de viitor, și în consecință dorim să reducem, să scădem drastic numărul celor care vin la noi”, a declarat Angela Merkel pentru postului de televiziune ARD.

Cancelarul german a rezistat până acum presiunilor venite din interiorul coaliției guvernamentale pentru plafonarea numărul migranților, care a trecut oficial săptămâna aceasta pragul de un milion pentru anul în curs, noi presiuni fiind așteptate la congresul formațiunii sale, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), ce se va desfășura luni și marți la Karlsruhe.

La acest congres va fi discutată și o strategie prin care Germania să evite primirea în continuare a unui număr semnificativ de refugiați. Printre elementele acestei strategii se regăsesc colaborarea cu Turcia împotriva traficanților, îmbunătățirea condițiilor din taberele de refugiați din țările vecine Siriei (Turcia, Liban și Iordania), consolidarea controlului frontierelor externe ale UE, dar și adoptarea la nivel european a unor cote permanente pentru redistribuirea automată a tuturor migranților ce vor veni de acum înainte în Europa, nu doar a celor 160.000 a căror repartizare a fost decisă în luna septembrie.