ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancelarul german Angela Merkel a declarat duminică, într-un interviu pentru televiziunea publică ARD, că refuzul unor state membre ale Uniunii Europene de a accepta refugiați de religie islamică este inacceptabil, transmite AFP.

"Ceea ce nu merge este ca unii să spună, la modul general: ''nu vrem musulmani în țara noastră'"', a afirmat cancelarul german, citat de Agerpres.

Germania a primit în 2015 în jur de un milion de solicitanți de azil, un înalt responsabil estimând duminică numărul celor care vor sosi în acest la la 250.000-300.000. 

Această politică a ușilor deschise începe să fie tot mai mult contestată. Potrivit ultimelor sondaje, cancelarul Angela Merkel a pierdut susținerea a peste jumătate din populația țării.

Mai mulți lideri est-europeni au afirmat că nu doresc apariția unor comunități musulmane în țările lor, cea mai recentă declarație în acest sens aparținându-i, la 23 august, premierului ceh Bohuslav Sobotka.