ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancelarul Germaniei a fost huiduit, miercuri, cu ocazia vizitei pe care a făcut-o la centrul de refugiaţi din localitatea germană Heidenau, landul Saxonia, scena unor proteste violente împotriva imigranţilor, informează AFP.

Aproximativ 200 de persoane au scandat împotriva Angelei Merkel, pe care au numit-o  "trădătoare". 

În cadrul vizitei sale, Merkel a purtat discuții cu Stanislaw Tillich, premierul landului Saxonia, primarul oraşului, Juergen Opit, precum și cu refugiaţii şi cu angajaţii centrului. 

Cancelarul german a denunţat luni violenţa îndreptată către centrul din Heidenau, pe care a catalogat-o drept repulsivă.

"Este dezgustător cum extremiştii de dreapta încearcă să se folosească de un centru de refugiaţi pentru a-şi difuza mesajul. Şi este ruşinos cum oamenii, chiar şi familiile cu copii, se alătură şi îşi oferă sprijinul pentru aceste evenimente înspăimântătoare. Nu există nici o justificare pentru violenţă", a spus purtătorul de cuvânt al lui Merkel, Steffen Seibert, potrivit b1.ro

Vineri şi sâmbătă seară au avut loc proteste violente în zonă ca urmare a deschiderii recente a centrului de refugiaţi.