ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Presa israeliană a dezvăluit că în luna aprilie, cancelarul german Angela Merkel l-a contactat pe președintele României, Klaus Iohannis, cerandu-i să blocheze planul Guvernului de a muta Ambasada țării  noastre  din Israel la Ierusalim, scrie Mediafax.

Angela Merkel a încercat să-l determine pe Klaus Iohannis să oprească planul de mutare a Ambasadei României la Ierusalim, au dezvăluit surse occidentale citate de presa israeliană. Această acțiune a cancelarului german a avut loc în aprilie.

Klaus Iohannis nu este singurul președinte  pe care Angela Merkel l-a contactat pentru o acțiune similară. Există indicii că aceasta a discutat și cu alți politicieni europeni în cadrul campaniei de a bloca relocarea ambasadelor unor națiuni europene la Ierusalim.

Cotidianul The Jerusalem Posta cerut explicații cu privire la această informație legată de România, însă un purtător de cuvânt al Ministerului român de Externe a refuzat să comenteze subiectul: „Referitor la întrebarea dv., Ministerul de Externe nu poate face comentarii despre presupusele discuții dintre Angela Merkel și președintele României. Dacă doriți informații suplimentare, v-am recomanda să contactați Administrația Prezidențială"