ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o întâlnire programată pentru 14 septembrie la sediul cancelariei, cancelarul german Angela Merkel vrea să-i convingă pe liderii companiilor germane să ofere stagii de pregătire și locuri de muncă solicitanților de azil, potrivit sursei citate.
 
Merkel i-a invitat pe șefii celor mai mari companii din Germania, printre care Siemens și Volkswagen, să discute modalitățile de integrare a migranților pe piața muncii, potrivit Bild, citat de DPA.

Printre participanții la așa-numita inițiativă "Noi împreună" se numără, printre alții, compania de electronice Siemens, producătorii de mașini Volkswagen, Daimler și Opel, designerul de modă Hugo Boss și Deutsche Bank.
 
Sentimentele împotriva imigranților sunt tot mai intense pe fondul temerilor că noi sosiri de refugiați ar afecta resursele și ar inunda piața muncii. Cu toate acestea, companiile "văd potențialul pe termen lung pe care îl deschide migrația în Germania", potrivit unei declarații postate pe site-ul inițiativei "Noi împreună", citat de Agerpres.