ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile franceze au descoperit faptul că unul dintre teroriștii care au produs tragedia de vineri seara din centrul Parisului a sosit în Europa odată cu exodul imigranților.

Chiar și în această situație, Angela Merkel a ținut să răspundă criticilor că a deschis poarta pentru refugiați, precizând că imigranții nu ar trebui să fie blamați pentru atentatele sângeroase de la Paris.

Cancelarul german a făcut aceste declarații la summit-ul G20 din Turcia, în contextul în care adversarii săi politici i-au transmis că Germania ar trebui să își schimbe poziția față de imigranți.

"Trebuie să găsim vinovații. Suntem datori față de victimele și rudele acestora, dar, de asemenea, suntem datori să asigurăm securitatea țărilor noastre. Și suntem datori tuturor refugiaților nevinovați care fug din calea războiului și a terorismului", a spus Angela Merkel, conform Bloomberg.

Bilanţul victimelor atacurilor teroriste a ajuns la 132 de morţi şi 349 de răniţi, dintre care 42 sunt în stare critică. Acest bilanț nu îi include pe cei şapte sau opt terorişti decedaţi în atentatele comise la Paris în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.